Mondial Assistance

How can we help?*

How can we help?

Jesteś tutaj: Strona główna > Centrum prasowe > Aktualności > Pracownik pod szczególną ochroną, czyli assistance dla biznesu

Pracownik pod szczególną ochroną, czyli assistance dla biznesu

Mondial Assistance rozszerza portfolio usług assistance o wsparcie dla biznesu. Business Travel Assistance to rozwiązanie, które pozwala firmom na zapewnienie pracownikom pełnego zakresu usług ubezpieczeniowych i pomocowych w trakcie zagranicznych podróży służbowych.

Business Travel Assistance, to rozbudowane pakiety usług pomocowych dla osób podróżujących lub przebywających za granicą w celach biznesowych. Obejmują takie elementy jak m.in. pomoc w przygotowaniu do wyjazdów w egzotyczne miejsca, ubezpieczenia dopasowane do indywidualnych potrzeb pracowników danej firmy, czy kompleksową opiekę medyczną. Odpowiednie skomponowanie poszczególnych usług zapewnienia pracownikom bezpieczeństwo na najwyższym poziomie w dowolnym miejscu na świecie, a tym samym - gwarantuje bezproblemowe działanie firmy.

- Pobyt pracownika za granicą zawsze niesie za sobą szczególne ryzyko zarówno dla samego pracownika i jego pracodawcy. Wszelkie ewentualne zagrożenia i wynikające z nich problemy wpływają na funkcjonowanie firmy. Dlatego pracodawcy coraz częściej zdają sobie sprawę z tego, że pomagając pracownikowi gwarantują firmie stabilne funkcjonowanie - mówi Rafał Mrozowski, specjalista ds. marketingu w Mondial Assistance.

W skład assistance dla pracownika w podróży wchodzą rozbudowane usługi pomocowe, których zakres może być elastycznie dopasowany do potrzeb danej firmy i specyfiki wyjazdu służbowego. Do dyspozycji oddano takie usługi jak:

• Informacje na temat sytuacji politycznej oraz epidemiologicznej w 180 krajach;

• Pracownik zastępczy w biurze;

• Zastępstwo w podróży służbowej;

• Infolinia prawna;

• Pokrycie kosztów repatriacji oraz leczenia;

• Specjalistyczne usługi asystorskie, takie jak pomoc w razie utraty dokumentów podróżnych i środków płatniczych, pomoc w przygotowaniach przed wyjazdem do takich krajów takich jak Pakistan, Nigeria, Irak czy Afganistan czy organizowanie kontaktu z adwokatem, tłumaczem, itp.;

• Assistance w podróży (rezerwacje, hotele i wynajem samochodów);

• Assistance medyczne (informacje na temat szczepień oraz środków ostrożności, które należy podjąć przed wyjazdem w konkretne miejsce,  porady czy organizowanie opieki medycznej w miejscach, gdzie istnieje bariera językowa).

• Usługi te są szczególnie przydatne w firmach sektora MSP, które nie zawsze dysponują komórką lub osobą odpowiedzialną za zarządzanie podróżami służbowymi. Dzięki pakietowi z rodziny Business Travel Assistance przedsiębiorca oddelegowuje kłopotliwe sytuacje do Mondial Assistance.

Odśwież: 09/08/2010