Mondial Assistance

How can we help?*

How can we help?

Jesteś tutaj: Strona główna > Centrum prasowe > Aktualności > Polska: Lider w produkcji i innowacyjności

Polska: Lider w produkcji i innowacyjności

Niewiele jest obszarów polskiej gospodarki, których przedstawiciele należą do najważniejszych graczy na arenie europejskiej. Do takich z pewnością należy rynek meblarski. Przodujemy nie tylko pod względem wielkości produkcji, ale również wzornictwa i bogactwa usług dla mebli i domostwa. Do takich usług należy przedłużona gwarancja mebli oferowana przez Mondial Assistance.

Producent mebli i zarazem właściciel sklepu internetowego www.meubles.com.pl, wprowadził do swojej oferty meble z pięcioletnią gwarancją. Rozwiązanie opracowane przez Mondial Assistance daje producentom i dystrybutorom możliwość oferowania produktu kompletnego. Dziś bowiem w polskich salonach meblowych z łatwością znajdziemy meble najwyższej jakości – równie dobre designersko, jak te projektowane we Włoszech, ale w polskiej cenie. Najlepszym potwierdzeniem tego stanu rzeczy jest fakt, iż Polska jest jednym z największych eksporterów mebli w Europie. Dzięki przedłużonej gwarancji klient może liczyć na naprawę bądź wymianę mebla nawet w okresie o 36 miesięcy dłuższym od standardowo dostępnych rozwiązań.

W przeciwieństwie choćby do zachodnich sąsiadów, Polacy znacznie rzadziej decydują się na zmianę wystroju swojego domu czy mieszkania. Dlatego też szczególnie ważne jest, aby mogli cieszyć się możliwością użytkowania mebli nawet przez pięć lat. Działamy na rynku blisko ćwierć wieku i mamy świadomość, że recepta na sukces tkwi we właściwym reagowaniu na potrzeby klienta. Wyrazem tego jest właśnie współpraca z Mondial Assistance – mówi Anna Janusiewicz, dyrektor handlowy firmy Meubles.

Przedłużona gwarancja dla mebli to rozwiązanie nie mające sobie podobnych w naszym kraju. Nawet w innych państwach europejskich poszukiwanie tak sprofilowanych rozwiązań pokazuje, że mamy do czynienia z produktem unikatowym. Wprawdzie standardem są przedłużone gwarancje dla sprzętu elektronicznego, ale rynek meblowy nie był dotychczas eksplorowany przez firmy dostarczające takie produkty. Doświadczenia zdobyte przy obsłudze procedur odszkodowawczych sprzętu AGD/RTV pozwoliły na opracowanie tak innowacyjnych rozwiązań dla mebli. Klient posiadający mebel z przedłużoną gwarancją ma pewność, że nawet po upływie dwóch lat od jego zakupu, będzie mógł liczyć na pomoc w postaci jego wymiany lub naprawy. Co więcej wszczęcie takiej procedury ogranicza się do telefonu do Centrum Alarmowego Mondial Assistance.

Rynek meblarski jest jednym z najbardziej obiecujących dla Mondial Assistance. Wiemy, że firmy działające na tym rynku muszą liczyć się z dużą konkurencją, a nasze produkty stanowią bardzo skuteczne narzędzie w walce o klienta. Jak zwykle bywa w takich sytuacjach, głównymi beneficjentami starań firm meblarskich są ich obecni i przyszli klienci. Przedłużona gwarancja bowiem to nie tylko wyróżnik oferty firmy meblarskiej, ale przejaw dbałości o klienta – mówi Maciej Stankiewicz, specjalista ds. sprzedaży w Mondial Assistance.

Klienci sklepu internetowego www.meubles.com.pl dostają za darmo dostęp do świadczeń gwarancyjnych przez 5 lat od momentu zakupu mebla.

Odśwież: 09/06/2011