Mondial Assistance

How can we help?*

How can we help?

Jesteś tutaj: Strona główna > Centrum prasowe > Aktualności > Mondial Assistance wspiera najlepszych partnerów biznesowych

Mondial Assistance wspiera najlepszych partnerów biznesowych

Mondial Assistance wyróżnia najlepszych podwykonawców w ogólnopolskim programie wspierania partnerów biznesowych. Nagrodą jest bezpłatne udostępnienie usługodawcom samochodów marki Peugeot Partner. Do tej pory Mondial Assistance przekazał dziesięć pojazdów wybranym dostarczycielom usług.

Samochody trafiły do największych usługodawców home assistance oraz kontrahentów realizujących usługi  motoryzacyjne. Kryterium przesądzającym o udostępnieniu auta była ilość realizowanych spraw oraz długość i jakość dotychczasowej współpracy. Pojazdy otrzymali usługodawcy z ośmiu miast - Dąbrowy Górniczej, Krakowa, Łodzi, Poznania, Pruszkowa, Szczecina, Warszawy i Wrocławia, a ich zakup został sfinansowany leasingiem.

- Zależało nam na tym, aby nasi najbardziej zaufani podwykonawcy nie ponosili żadnych dodatkowych kosztów wynikających z przekazania im samochodów. Tak też się stało. Wybrani partnerzy samodzielnie zajmują się jedynie opłatami związanymi z bieżącą eksploatacją pojazdów, czyli w praktyce pokrywają tylko koszty paliwa. Dodatkowo wyróżnieni posiadacze samochodów mają także zapewnione usługi z zakresu assistance komunikacyjnego - mówi Michał Parciński, Network Manager z Mondial Assistance.

O przekazaniu samochodów, jako formie wsparcia, zadecydował argument znacznego usprawnienia pracy dostarczycieli usług asystorskich. Istotny jest także aspekt budowania relacji z kontrahentami oraz umacniania marki Mondial Assistance w świadomości klientów.

Partnerzy Mondial Assistance o inicjatywie:

- Samochód udostępniony nam przez Mondial Assistance używany jest praktycznie każdego dnia. Mimo, że nie jest to jedyny pojazd, z którego korzystają pracownicy naszej firmy, znacząco usprawnił wykonywanie prac ze względu na kubaturę umożliwiającą przewóz wszystkich sprzętów i narzędzi potrzebnych przy usuwaniu awarii hydraulicznych - mówi Jacek Zdzikot, właściciel firmy Aqwedukt ze Szczecina, świadczącej usługi z zakresu home assistance dla klientów Mondial Assistance. - Inicjatywa to naprawdę dobry pomysł ze względu na ułatwienia w naszej pracy. Ponadto udostępnienie samochodu w znacznym stopniu zachęca do tego, aby usługi świadczone w imieniu Mondial Assistance były bez zarzutów. Wynika to z prostej zależności: jeśli ktoś dba o mnie, ja dbam o niego - dodaje Jacek Zdzikot.

- Realizacja pomysłu Mondial Assistance okazała się dla nas bardzo wygodnym rozwiązaniem. Dzięki możliwości wykorzystania dużego i uniwersalnego samochodu osobowego, nie musimy wysyłać do wszystkich zgłoszeń pojazdów ciężarowych - wyjaśnia Andrzej Poznański, z krakowskiej firmy EJAS, jeden z partnerów Mondial Assistance.

- Przekazanie nam pojazdów to dla nas forma wyróżnienia i świadectwo świadczonych przez nas usług, a dzięki inicjatywie Mondial Assistance mamy  możliwość przyjmowania znacznie większej ilości zleceń i usprawnienia pracy - mówi Konrad Budziak, z przedsiębiorstwa A-BUD z Warszawy.

Odśwież: 16/07/2010