01/12/2011

Mondial Assistance razem z WWF

Mondial Assistance lider usług assistance na polskim rynku dołączył do grona firm aktywnie wspierających działalność WWF – jednej z największych na świecie organizacji zajmujących się ochroną przyrody.

Mało kto z nas zdaję sobie sprawę, że decyzje które podejmujemy każdego dnia, mogą mieć wpływ na przyrodę. Nie zawsze zastanawiamy się, robiąc zakupy podczas naszych wakacyjnych wojaży, że kupując daną pamiątkę niszczymy lokalny ekosystem. Tak samo wybierając elementy wykończenia naszego mieszkania, warto zwrócić uwagę czy egzotyczne drewno na nasza podłogę, nie pochodzi z tropikalnego lasu, który był kiedyś domem dla innych jego mieszkańców.

– Każdy z nas ma wpływ na otaczająca nas przyrodę. Często nie zdajemy sobie z tego sprawy, że  podejmowane przez nas na co dzień wybory, mogą mieć wpływ na to, jak za kilka lat będzie wyglądało środowisko w którym żyjemy, pracujemy ale też wypoczywamy. Dlatego zdecydowaliśmy się wesprzeć działania WWF, które wpisują się w filozofię działania Mondial Assistance. Cieszymy się, że możemy dołączyć do elitarnego grona partnerów WWF  – powiedziała Agnieszka Walczak, dyrektor sprzedaży i marketingu w Mondial Assistance.

WWF jest jedną z największych na świecie organizacji zajmujących się ochroną przyrody. Od 50 lat działa na rzecz powstrzymania degradacji środowiska naturalnego. W Polsce od 10 lat zabiega o ocalenie najcenniejszych rzek i lasów. Organizacja stara się przeciwdziałać zmianom klimatu. Prowadzi projekt ochrony największych i najbardziej zagrożonych drapieżników – wilka, rysia i niedźwiedzia. Swoimi działaniami obejmuje również Bałtyk zajmując się ochroną fok i kuzyna delfina - morświna. WWF stoi również na straży, aby rozwój gospodarczy Polski, odbywał się z poszanowaniem przyrody i potrzeb ludzi.

– Ochrona przyrody, a szczególnie ratowanie zagrożonych gatunków zwierząt i roślin - to ogromne wyzwanie. Wiemy, że nie sprosta temu jedna, choćby najbardziej doświadczona organizacja. Dlatego cieszymy się bardzo, że do grona przyjaciół WWF dołączył nowy Partner – firma Mondial Assistance Polska. Łącząc wieloletnie doświadczenie naszej Fundacji w walce z nielegalnym handlem zagrożonymi gatunkami zwierząt z finansowym wsparciem Mondial Assistance Polska - będziemy mogli zrobić jeszcze więcej. Wszystko po to, aby ograniczyć ten potężny , trzeci co do wielkości, nielegalny handel świata. Przynosi on przemytnikom zyski na poziomie kilku miliardów dolarów rocznie, a zwierzętom cierpienie i śmierć. Dziękujemy firmie Mondial Assistans za wsparcie dla działań na rzecz naszej Planety –powiedziała Sylwia Kobayashi, kierownik ds. marketingu i pozyskania funduszy WWF Polska.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.wwf.pl.

11/10/2018

Waze to jedna z największych społecznościowych aplikacji nawigacyjnych, której użytkownicy w czasie rzeczywistym informowani są o tym co dzieje się na drodze - o stłuczkach, wypadkach, korkach. Korzysta z niej ponad 22 miliony osób, w 20 krajach Europejskich.

28/11/2018

Jak przygotować auto na zimę

Samochód jest niewątpliwie jednym z ulubionych środków transportu Polaków. Dane zbierane przez Mondial Assistance pokazują, że ilość wezwań assistance samochodowego pod koniec roku wzrasta. Dla kierowców to trudny czas, a dla branży assistance wiąże się on ze stanem wzmożonej gotowości do udzielania pomocy.

20/12/2018

Rozwiązania telemedyczne dostępne 24 godziny na dobę

Rozwój nowych technologii następuje bardzo szybko. Dostarczają one nowoczesne, korzystne rozwiązania, które oferują istotną poprawę jakości życia. Wszystko, co jest w stanie pomóc nam udoskonalić i monitorować stan zdrowia, jest ważnym krokiem w kierunku dłuższego i efektywniejszego życia i lepszych pakietów assistance.