Mondial Assistance

How can we help?*

How can we help?

Jesteś tutaj: Strona główna > Centrum prasowe > Aktualności > Mondial Assistance promuje bezpieczną jazdę

Mondial Assistance promuje bezpieczną jazdę

Idea jest prosta. Skoro dla kierowcy, który stanowi zagrożenie na drodze, przewidziane są mandaty, punkty karne oraz podwyższenie kosztów ubezpieczenia, to dlaczego za bezwypadkową jazdę nie nagradzać systemem zniżek i dodatkowych bonusów?

Legitymacja SKIP VIP, stworzona we współpracy z Mondial Assistance to sposób na promocję bezpiecznej jazdy. Nie tylko stanowi dowód na to, że jej posiadacz jest bezpiecznym kierowcą, ale przede wszystkim daje wymierną korzyść – rozbudowaną ochronę assistance oraz ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków dla kierowcy i pasażera. Assistance komunikacyjne, świadczone przez Mondial Assistance obejmuje gwarancję udzielenia pomocy w razie wypadku oraz awarii zarówno na terenie Polski jak i całej Europy. Gwarancja obejmuje m.in. naprawę na miejscu zdarzenia, holowanie, samochód zastępczy, zakwaterowanie w hotelu, świadczenia medyczne, itd. Zakres usług jest nieograniczony – świadczenia, co jest niezwykle rzadkie, są dostępne bez limitów kilometrowych czy ograniczeń związanych z sumą ubezpieczenia.

-Na całym świecie Mondial Assistance udziela pomocy bez względu na okoliczności zdarzenia. Niejednokrotnie mieliśmy do czynienia z wypadkami, których przyczyną była brawura i nieostrożność. Dlatego idea SKIP jest nam szczególnie bliska. Włączając się do programu, chcieliśmy zaoferować bezpiecznym kierowcom coś naprawdę ekskluzywnego, stąd produkt, który zapewnia pomoc w każdej sytuacji. – tłumaczy Piotr Hołoweńko, Business Development Manager Mondial Assistance.

Posiadaczem legitymacji SKIP VIP może zostać osoba w wieku 30-65 lat, która od co najmniej 5 lat ma prawo jazdy, a także dzięki bezkolizyjnej jeździe wypracowała minimum 30% zniżki na OC lub AC. Z legitymacji korzysta  obecnie 12.000 kierowców z całej Polski. Legitymacja SKIP VIP, gwarantująca dostęp do świadczeń assistance, kosztuje 150 zł rocznie.

-Naszą ideą jest zapewnienie bezpiecznym kierowcom najlepszej oferty. Dlatego współpracujemy tylko ze sprawdzonymi partnerami. Jednym z nich jest Mondial Assistance. – tłumaczy Rafał Redzynia, prezes SKIP.

Stowarzyszenie Kierowców i Pasażerów to organizacja zrzeszająca kierowców szanujących i respektujących prawo oraz dobre obyczaje w ruchu drogowym. Działa na rzecz bezpiecznych kierowców poprzez:

Zapewnianie swoim członkom dodatkowych zniżek na zakup ubezpieczeń komunikacyjnych, majątkowych i osobowych oraz części i usług związanych z motoryzacją
Upowszechnianie kultury jazdy wśród uczestników ruchu drogowego
Popularyzowanie najlepszych praktyk ruchu drogowego i wspieranie bezpieczeństwa na drogach.
www.skip.com.pl

Odśwież: 05/06/2009