Mondial Assistance

How can we help?*

How can we help?

Jesteś tutaj: Strona główna > Centrum prasowe > Aktualności > Mondial Assistance i Bank BGŻ - assistance dla rolników

Mondial Assistance i Bank BGŻ - assistance dla rolników

- Pierwszy na rynku pakiet assistance dla rolników oferowany w ramach bancassurance świadczy o rosnącej świadomości klientów oraz popularności usług pomocowych. Cieszy nas, że docierają one do kolejnych grup, pomagając wciąż nowym osobom w codziennym życiu i pracy – powiedziała Anna Morawska, Business Development Manager w Mondial Assistance.

Pakiet usług assistance jest bezpłatny. Aby z niego skorzystać wystarczy tylko wypełnić i podpisać deklarację przystąpienia. Wszystkie formalności zajmują kilka chwil. Ubezpieczeniem może zostać objęta każda pełnoletnia osoba, posiadacz Pakietu Plan Agro w Banku BGŻ. Za realizację wszystkich świadczeń odpowiada Centrum Operacyjne Mondial Assistance.

– Rozbudowany zakres usług obejmuje pomoc medyczną, a także dostęp do najnowszej wiedzy z zakresu dopłat dla rolników, prawa i medycyny. Nowością, uruchomioną specjalnie na potrzeby Planu Agro, jest infolinia pogodowa. Każdego dnia Centrum Operacyjne śledzi zjawiska meteorologiczne w 46 000 miejscowości w Polsce – powiedziała Daria Oleszczuk zastępca dyrektora departamentu finansowania agrobiznesu w Banku BGŻ.

W ramach pomocy medycznej, ubezpieczony może liczyć na zapewnienie wizyty u lekarza, transport medyczny, wizytę pielęgniarki, or­ga­ni­za­cję pro­ce­su re­ha­bi­li­ta­cyj­ne­go, a także dostawę leków czy sprzę­tu re­ha­bi­li­ta­cyj­ne­go. Wszystkie koszty, w granicach limitu 2.000 zł, pokrywa ubezpieczyciel.

Rozbudowane infolinie zapewniają dostęp do specjalistycznej wiedzy. Za ich pośrednictwem można uzyskać informację m.in. o: dopłatach bezpośrednich do gruntów rolnych, funduszach strukturalnych, świadczeniach chorobowych i macierzyńskich, wypadkowych, czy też informacje o prawie gospodarczym. W ramach infolinii medycznej lekarz dyżurny Centrum Operacyjnego odpowie na pytania dotyczące m.in.: lekarstw, przebiegu ciąży czy przygotowywania do zabiegów i badań medycznych.

Odśwież: 18/02/2010